Старата чалга се завръща! Нов живот за ретро хита „Тигре, тигре“ (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Източник БЛИЦ

Напоследък се наблюдава завръщане към ретро чалгата и все повече нови изпълнители посягат към музикалното наследство на предците в този бранш, като правят старите хитове с ново звучене.  Младата и амбициозна певица IVY провокира с новия си проект ‘Тигре, тигре“, като е използвала фрагмент от едноименния хит на Радо Шишарката. Певицата участва в трио с Ави Бенеди и Жонера, а в парчето включват текстове и на други популярни песни от 90-те. 

„Харесвам стария попфолк и наблюдавам, че в момента има сериозно завръщане към тези ритми. Модерно е колегите да записват миксове с ретро чалга песни, които вървят като топъл хляб“, заяви пред наш репортер IVY, която от няколко месеца е в каталога на „Пайнер“. 

„Ние решихме с нов аранжимент да комбинираме част от заглавията на стари ретро и да ги включим в нашия си текст“, поясни тя. Освен популярната и водеща в песента „Тигре, тигре“, тримата изпълнители са включили още песните „Хищна хиена“ на Петра, изключително безсмисленото парче „Ласмаги-джасмаги“ на Теди и формация „Зорница“, както и стари песни на по-новите изпълнители, като триото на Илиян, Борис Дали и Константин – „Палатка“. 

Песента е кючек, който бързо се завъртя по дискотеките, а IVY пръска с него на участията си. Видеото е заснето на автомивка, а визията на певицата е секси и възбуждаща.

show.blitz.bg