Смениха ръководителя на „Авиоотряд 28“, мястото му заема пилот от авиобаза „Крумово“

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС.

От днес има нов ръководител на Държавния авиационен оператор (бившия правителствен авиоотряд 28). Това съобщи в интервю за „24 часа”  служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

„Разделяме се с г-н Коджейков (шефа на държавния авиационен отряд генерал Тодор Коджейков) по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор”, каза Тодоров.

Новият директор е Златко Златев. Той е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза „Крумово”, дългогодишен летец.

Генерал Тодор Коджейков влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд през 2015 г. Преди това – през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Така Коджейков зае място сред ръководителите в транспорта, които преди това са били в служби по охрана и сигурност – така беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с покойния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.

За освобождаването на Коджейков се заговори дни след като служебното правителство бе назначено, но тогава от министерството отричаха за подобна смяна.

От Tribune.bg