Спасителен кораб „Протео” чества днес 17 г. бойно дежурство във ВМС

ВАРНА новини лого

Снимка ВМС

С тържествен ритуал днес, в Пункт за базиране – Варна, бе чествана 17-ата годишнина от вдигането на Военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео“, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

На тържеството присъстваха заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби – капитан І ранг Ваньо Мусински, командирът на Пункт за базиране Варна – капитан І ранг Тодор Богданов, командирът на 1 дивизион патрулни кораби – капитан І ранг Божидар Иванов, ВРИД командирът на 3 дивизион противоминни кораби – капитан ІІ ранг Лъчезар Иванов и кръщелницата на кораба г-жа Галина Колева.

От името на Командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, бяха връчени грамоти за доказан професионализъм и проявена инициатива.

Командирът на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров благодари за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната техника на офицерите, старшините и матросите и награди заслужилите с грамоти и почетни значки по повод предстоящата 70-та годишнина на дивизиона и празника на кораба.

На тържеството бяха връчени и сертификати на завършилите курс за „Начална подготовка на щатни водолази” в „Център за подготовка на водолази и бордни спасители”.

Командирът на кораба капитан III ранг Тенко Стефанов изказа благодарност на всички положили усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс.

ВН