Гуцанов скочи на ДеБъ: Приватизацията на Дом „Младост“ стана по времето на Костов!

Борислав Гуцанов

 

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов атакува остро хората на Иван Костов, като ги обвини в лицемерие и наглост по казуса с Дом „Младост“. Той припомни, че обектът бе приватизиран именно по времето на костовистите, вместо да остане държавна собственост и да се ползва спокойно от всички варненци.


„Кой и как е разрешил тази приватизация, това не беше ли по времето на десните управления около Иван Костов, които сега с най-големите плакати защитават тези проблеми? Защото и карето на Дом „Младост“, и по диагонал, където се построи Пфое Мол, са били предвидени още преди 1989 г. в едни лоши времена, както се казва, на това място да бъдат изградени съоръжения, за да може целият район „Младост“ да ги ползва – басейни, спа центрове, специални нужди и всичко това, което е Дом „Младост“ е трябвало да има и от другата страна. Кой ги е продал? И как може подобно нещо да се прави?“

 

Това заяви Борислав Гуцанов в интервю за Радио Варна. Повод за наритването на костовистите бе опитът на активисти на ДеБъ в лицето на Стела Николова да яхнат притесненията на хората от слухове, че дом „Младост“ ще се събаря.


„Защо не върнем топката назад? Защото аз си спомням едни управления, където цяла Варна се беше превърнала в барака до барака. И това беше емблемата на Варна. И колко години след това трябваше, за да разчиства тази територия и ларгото, за да изглежда по този начин, по който изглежда в момента. Много бързо се забравиха тези времена и тези активни активисти в момента май забравиха техните бивши ръководители какво са направили“, заяви Гуцанов, визирайки управлението на бившия кмет Христо Кирчев, издигнат от партията на Иван Костов.

 

В момента Дом „Младост“ е частна собственост, а минералният извор се стопанисва от Черноморска басейнова дирекция. От Община Варна заявиха, бе до момента не е постъпвало заявление за събаряне на сградата, нито има издаване на разрешение за строеж.