Извън катуна: Кой и за какво протестира във Варна?

Стела Николова на протест


На варненци им писна от катуна в центъра на града, писна им от крясъци и викове на шепа „ентусиасти“, които парадират, че говорят от тяхно име. Това личи от коментарите в социалните мрежи под постове, обявяващи поредния протест във Варна, организиран от „Варна диша“, популярно и като „Варна Издиша“.


Любопитно е, че след като в края на март, малко преди парламентарните избори, след яростна атака от екологичната организация „Варна диша“, скандал разтресе ДеБъ във Варна (за справка вижте https://varnanovini.bg/2021/03/26/skandal-eko-organizaciq-skochi-na-debu-varna/ ), сега по всичко личи, че отношенията им отново са се сближили. Иначе защо вечната протестираща Стела Николова от Демократична България не само рекламира протеста, но и самоотвержено го брани от активистите на „Възраждане“, явно решили също да се присламчат в тълпата.


Народната мъдрост казва, че с чужда пита помен не се прави, ама с чужд протест явно ПР може, според активистите на двете политически сили във Варна. А на хората сериозно им е писнало от подобни представления и го показват под поста на активистката на ДеБъ:

„от този момент разочарованието ми стана ОГРОМНО. Загубихте ме окончателно. И без другото прекалено много пропаднали хора отиват там без да знаят за какво са там в тълпата. Криминално проявените също не спят. Грозна работа.“


„Никой не харесва да бъде употребяван за политически цели!!!!!!“


„Логиката е че популизма, дразни. От къде на къде за варненски проблем ще се месят партии. То повечето партии са активни само преди избори… после, после е важно какво правят. Костадин Костадинов е общински съветник, ако не се лъжа четвърти мандат. Ся се сетил.“ и т.н.


Още по-любопитно и даже скандално за варненци е с какви очи хората на Добрин Митев и Иван Костов във Варна са решили да се включат в протест срещу презастрояването, основите на което положиха самите те.
Припомняме само някои от най-скандалните сделки, които ограбиха варненци и кой по-точно разпродаде за жълти стотинки най-апетитните места в града и курортите:


https://varnanovini.bg/2021/03/13/stela-nikolova-ot-demokratichna-bulg/


https://varnanovini.bg/2021/03/12/vremeto-na-ivan-kostov-i-dobrin-mitev-t/


https://varnanovini.bg/2021/03/03/nishto-ne-e-zabraveno-privatizatori-v-li/


С разгромяваща критика към „протестърите“ от ДеБъ и най-вече към въпросната госпожа Стела Николова се включи и не кой да е, а лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

 

В интервю за Радио Варна той заяви, че си спомня „едни управления, където цяла Варна се беше превърнала в барака до барака. И това беше емблемата на Варна. И колко години след това трябваше, за да разчиства тази територия и ларгото, за да изглежда по този начин, по който изглежда в момента. Много бързо се забравиха тези времена и тези активни активисти в момента май забравиха техните бивши ръководители какво са направили“, визирайки управлението на бившия кмет Христо Кирчев, издигнат от партията на Иван Костов. (повече вижте тук: https://varnanovini.bg/2021/06/07/gucanov-skochi-na-debu-privatizaciqta/ )


Но да се върнем на въпроса: Кой и за какво протестира във Варна?


1. Сдружението организира екологичен протест ден преди началото на изборната кампания за да внуши на избирателите, че управляващите не си вършат работата. 


2. Демократична България си слагат поредното „перде“ на очите и в пълна деменция за вината, която носят по темата на протеста, веднага са готови да излязат „на първа линия“ и да плюят по управата на града, че не си върши работата. Така ще покажат колко са загрижени и отговорни пред хората, чиито интереси безотговорно продадоха в годините на приватизацията.


3. Възраждане са готови да се присламчат към всеки протест, който се организира, независимо от кого. Там могат да крещят на воля и да „се представят“ пред избирателите.


4. ДеБъ искат същото като Възраждане и пряката конкуренция не им харесва, поради тази причина ги гонят от чуждия протест. (Нали уж той се организира от екологичното сдружение)


5. БСП са изолирани от протеста и най-сетне решават да кажат истината за приватизацията по времето на Костов, премълчавайки удобно, че основите ѝ бяха поставени от правителството на червените още при Жан Виденов.


В крайна сметка всички участници в този спектакъл искат едно и също – да привлекат вниманието на избирателите към себе си. Но повторението на постановката май вече започна сериозно да „натежава“ на зрителите.

 

пост коментари

Лично мнение: Спас Начев