Рецепта на деня: Цитрусово билково пиле с аспержи

пиле

Източник: Gotvach.bg

Необходими продукти:

брашно – 1/4 ч.ч.

пармезан – 2 с.л. настърган

чесън на прах – 1/2 ч.л.

черен пипер – 1/4 ч.л. смлян

пилешки гърди – 1 кг без кости

краве масло – 1 с.л.

пилешки бульон – 1 1/2 ч.ч. истински

босилек – 1 ч.л. листа

риган – 1 ч.л. листа

лимонов сок – 2 с.л.

аспержи – 1 кг нарязани на 2 – 3 см парчета

гъби – 250 г по желание консервирани

 

Начин на приготвяне: 

Смесете брашното, пармезан, чесън на прах и черен пипер в плитък съд. Заделете 2 супени лъжици.

Навлажнете леко пилето с вода. Намажете равномерно със заделеното брашно.

Загрейте олио в голям тиган на средна температура. Добавете 1/2 от пилешките хапки или жулиени; гответе 3 минути на страна или до златисто кафяво.

Повторете с останалото пиле, като добавите допълнително масло, ако е необходимо. Извадете пилето от тигана и го поддържайте топло.

Смесете бульон, босилек, риган и смеса от брашно в средна купа, докато се смесят добре.

Добавете ги към тигана заедно с аспержите и консервираните гъби.

Можете да приготвите рецептата за билково пиле без гъби!

Оставете да заври. Намалете топлината до минимум; оставете да къкри 3 до 5 минути или докато сосът леко се сгъсти, като често разбърквате.

Разбъркайте лимоновия сок. Върнете цитрусовото билково пиле с аспержи в тиган, гответе 2 минути или докато се загрее. Поднесете с франзела.

Добър апетит!

Gotvach.bg