ГЕРБ – Варна: Партийни лидери от епохата на реституцията цинично говорят за презастрояване (ВИДЕО)

Брифинг на ГЕРБ - Варна. На снимката са Павел Христов, Тодор Балабанов и Бранимир Балачев

Снимка: Борис Проданов, ВАРНА новини.

Оставяйки верни на традицията не можем да пропуснем предстоящата предизборна кампания. Ние ще я водим с ясни и позитивни послания, с конкретни ангажименти. Не можем да не акцентираме и на черната кампания, която опонентите организират срещу нас и се опитват се да прехвърлят върху ГЕРБ вината за техни действия преди години“. Това обяви на брифинг на ПП ГЕРБ административният секретар на ГЕРБ – Варна и кандидат за народен представител Павел Христов.

Той посочи, че поради политическата нестабилност в страната излизат поредица от притеснения за ключови проекти като АМ „Хемус“.

„Някак си сме в инерцията на предходната предизборна кампания да говорим с агресия и отмъстителност, а изборите преди няколко месеца показаха, че българското общество търси един различен Парламент, в който партиите да търсят консенсус, а не реваншизъм и станалото популярно в последно време „изчагъркане“. Ние от ГЕРБ призоваваме да се разграничим от махленското говорене и да се фокусираме върху намирането на решения и справянето с проблемите. Ние сме в безпрецедентна ситуация на здравна, икономическа, а и политическа криза и предлагаме да търсим единение и да решаваме проблемите заедно. Въпреки това няма да останем безучастни, когато нашите опоненти разпространяват фалшиви новини и прехвърлят техни грехове върху нас“, каза още той.

Христов посочи, че в последно време актуална тема е презастрояването на Варна. Той бе категоричен, че фактите са доста по-различни от това, което се оповестява и изтъкна, и че хора с основна отговорност при реституционния процес в страната преди години не са намерили необходимо да намерят алтернатива и да предложат други терени.

„В нас буди сериозно недоумение защо хората, които възобновиха частната собственост протестират срещу частния инвеститорски процес“ – каза той и продължи – „Когато през февруари 2020 година ГЕРБ организира дискусия на темата презастрояването във Варна защо най-шумните от Демократична България не взеха участие в това обсъждане с ясни предложения за решение. Не е ли цинизъм партиите на реституцията да организират днес протест срещу строителството, а през останалото време да адвокатстват собствениците? За нас това е прехвърляне от болната глава на здравата. Статистиката ясно сочи че фактите не са такива, каквито ги изнасят“.

Председателят на групата на ГЕРБ в ОбС – Варна Бранимир Балачев посочи, че няколкократно е предизвикан дебат по темата благодарение на него и председателят на местния парламент Тодор Балабанов. Той изтъкна категорично, че докато ГЕРБ е първа политическа сила в местния парламент няма да се допуснат строителство и автомобили в Морската градина.

Председателят на ОбС – Варна Тодор Балабанов заяви, че от ГЕРБ са готови да подкрепят всяка гражданска инициатива стига да е законосъобразна.

„Всичко останало е хвърляне на прах в очите. Няма как партийни лидери, участвали активно в приватизационните процеси да ни говорят че градът бил презастроен“, каза още той.

Балабанов посочи, че следващата седмица местния парламент ще се свика сесия. Два от главните въпроса, които ще разгледат съветниците, са отпускане на средства за туристическия бранш и темата с довършването на стадион „Спартак“.

ВАРНА новини

Подробности вижте в прикачените клипове

Видео: Борис Проданов, ВАРНА новини