От ПИК: Нидал Алгафари разкрива замисъла на хунтата на Румен Радев и кадровата й метла по върховете на държавата

колаж

Колаж: ПИК

Режисьорът, писателят и политическият пиар Нидал Алгафари разкрива замисъла на хунтата на Румен Радев във вид на второто му служебно правителство и причините за кадровата й метла по върховете на държавата.

Една от най-големите грешки на новото правителство и на президента Радев е пенсионирането на проф. Кантарджиев. Логично е да се сменят политическите кабинети, когато правителството е редовно. Ще се наложи следващото редовно правителство да прави отново промени. Но аз не съм чул някъде да се пенсионират учени. Това се прави с почести – пенсионирането, поне часовник да му бяха подарили. Бойко Рашков и областните управители не са ли за пенсиониране.

Направиха го заради усмивката и обаянието му и чувството му за хумор, което успокояваше, както и хумора на ген. Мутафчийски, които представяше лошите неща. Защо допускате, г-н президент, да се случва това? Става дума за лична мъст на министъра. Той даже не е член на ГЕРБ. Това е комплексът на низкото и малко човече Стойчо Кацаров.

Но предстоят избори това ще му се натяква на президента Радев, каза Алгафари. 

Стойчо Кацаров е един обикновен лекар без особена слава. Той с нищо не успя да блесне, иска да яхне славата на проф. Кантарджиев.

Проблемът е, че който нож вади, от нож умира. Тези, които бяха уволнени, със сигурност имат качества. Ако продължи това ескалиране на уволненията, кой ще управлява държавата, става дума за опит, коментира Алгафари.

Няма нищо лошо Слави Трифонов да е издигнат за президент от ДПС, за президент на ООН. Но той и неговата група не говорят. Трябва да е ясно те леви ли са, каква е позицията им за енергетиката, спрямо САЩ, Русия, РСМ, Ердоган. 

Не може на основата на шоумен и приказки от кръчмата да претендираш да управляваш държава. В студиото им няма възможност да влезеш с критика. Затова те се държат като малко сърдито дете, което тропа с краче. Разчитат на славата си от „Ку-ку“ и „Каналето“. Дори популистите от Украйна и Италия се срещат с медиите и говорят. Слави се крие, защото не знае, категоричен е Алгафари.

Не знам дали Кошлуков ще оцелее, но не може министърът да се намесва в работата на независима държавна медия. Уважавам Минеков, но проявите му са личната мъст към Вежди Рашидов. Не знам защо си създава лична вражда с Емил Кошлуков. Ако има претенции, да напише концепция и да я защити. Ако някъде избухне бомба, не е ли логично да се прекъсне актуалното предаване. Когато Минеков направи грешката, трябваше да може да се извини, защото позицията му е смешна.

Това са способи на хора, възпитавани от комунизма или от маккартизма – бивши хора, разследване на биографии. Проблемът е в изразяването на политиците. Простотиите от кръчмата не може да са официална позиция. Трябва да има деликатност в политиката. Няма време да се превъзпитава Минеков. Проблемът е за този, който го е назначил. Назначени са от президента Радев и отговорността му за министрите е лична. Защото те се осират. Отговорността е на Радев. Махни ги, те са твоите хора, каза Алгафари.

Връщат ни в първите времена след 9 септември. Няма да дойдат с тужурките, ще дойдат с маските. Тогава ще обвинят и прокуратурата, която нищо не прави.

Повече от логично е, че ГЕРБ ще са първа политическа сила и ще прибавят и още гласове, защото са в ролята на жертва, а хората симпатизират на жертвите. Все ми е тая какво ще направят хората на Слави. ДПС след срещата с Ердоган означава, че има ново виждане за политиката. Тя ще се води през Карадайъ, а не през Доган, който е обвързан с Пеевски, смята Алгафари. Според него речта на Карадайъ е адресирана към българските изселници, така тези турци ще бъдат мобилизирани. Това обаче е подаване на топката към патриотите. Така се надъхва националистическото, разви тезата си Алгафари. Въпросът като при криминалистите е какъв е мотивът.

ПИК

Купуването и продаването на гласове е престъпление.