Безобразие! ДеБъ „почетоха“ паметта на майор Терзиев с шумно парти (СНИМКИ)

Парти на ДеБъ

Снимки "Фейсбук"

На 11-ти юни (петък) българският майор Валентин Терзиев беше официално обявен за загинал. Отломки от изтребителя, управляван от него, бяха открити на 11 километра от Шабла. Най-вероятната версия е, че той се е взривил във въздуха.  Ужасяваща трагедия, която дълбоко потресе българите. Черен петък за семейството и колегите на военния, който загина докато изпълнява дълга си, пише Трибюн.

През целия ден никой от „Демократична Бългaрия“ не изрече нито дума в памет на загиналия български майор. За тази партия 11-ти юни беше обикновен ден, посветен на политиканстване и трепетно очакване европейският главен прокурор Лаура Кьовеши да арестува българския главен прокурор Иван Гешев. Което не се случи.


Настоящият кмет на столичния район „Слатина“ Георги Илиев, спряган от ДБ за кмет на София, гордо позира пред множеството в парка.

Вечерта от ДБ бяха заети с провеждането на масов предизборен концерт на открито. Христо Иванов обяви пред екзалтираната публика с бирени бутилки в ръце, че партията му има потенциал за трета политическа сила.

Нито в неговото публично изявление, нито в официалните канали на партията бяха изказани съболезнования към близките на майор Терзиев.


Кандидат-депутати от ДБ се снимат с широки усмивки. 

  
 Атанас Атанасов и кандидати от 23-ти МИР 

Кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов също празнува. 

Докато лицата на „Демократична България“ протестираха и купонясваха евродепутатът и областен координатор на ГЕРБ в Благоевград Андрей Новаков отмени предварително обявеното грандиозно откриване на кампанията, планирано за 11-ти юни.

От местната организация заявиха в официално съобщение до медиите, че е взето решение от ръководството на структурата в Благоевград, че празничен концерт няма да има заради трагичния инцидент в Черно море. 

„От ГЕРБ – Благоевград изказват своите съболезнования на близките на загиналия“, се казва в текста. 

Днес Новаков публикува актуална своя снимка от Шабла. „Високо и синьо небе, господин майор“, пише той. 

Как партийните лидери почетоха паметта на загиналия майор Валентин Терзиев:

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във Фейсбук статус, в който изказва своите съболезнования на близките на Валентин Терзиев.

Председателката на БСП Корнелия Нинова не споменава нищо за трагичния инцидент – последният ѝ пост в социалните мрежи от вчера е посветен на голямо обединение от партии в ляво.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ споделя, че Илхан Кючюк е избран за председател на АЛДЕ и призовава да се гласува за ДПС.

Лидерът на патриотите Красимир Каракачанов почита паметта на майорa с думите: “Орлите не умират! Те отлитат! Попътен вятър!“

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ вчера е публикувала видео от протест „срещу корупцията и за съдебна реформа пред Кьовеши“.

Традиционно – Слави Трифонов мълчи. Последната му публикация е от преди два дни.  

tribune.bg/БЛИЦ