Незаслужен успех за Финландия в мач, който разплака целия футболен свят

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

Финландия записа исторически успех при дебюта си на Европейски футболни финали. Скандинавският тим се наложи над Дания с 1:0 в първи мач за двата тима на UEFA EURO 2020.

Резултатът обаче ще бъде едно от последните неща, с които ще се запомни двубоят, на фона на случилото се в края на първата част, когато голямата звезда на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена.

Футболистът на Интер Милано припадна без видима причина няколко минути преди почивката. Реферът Антъни Тейлър моментално прекъсна двубоя и извика лекарските екипи, а в това време капитанът на датчаните Симон Кяер се опитваше да окаже първа помощ на своя съотборник.

Суетенето около Ериксен продължи няколко минути, в които част от играчите на терена дори не успяха да сдържат сълзите си, гледайки какво се случва.

Спешните екипи незабавно започнаха да правят сърдечен масаж на Ериксен, а футболистите на домакините наобиколиха своя съотборник, за да не могат камерите и феновете да виждат цялата драма.

След близо десетина минути, в които полузащитникът получаваше лекарска помощ, той бе качен на носилка, с която бе изваден извън терена. Докато бе извеждан извън терена, спешните екипи разпънаха бели платнища около него, за да не могат феновете по трибуните да видят какво е състоянието на футболиста.

В крайна сметка, минути след това стана ясно, че Ериксен закаран в болница в Копенхаген и е в съзнание.

Реферът Антъни Тейлър и щабовете на двата тима проведоха спешна среща заедно с представители на УЕФА, на която бе решено в крайна сметка срещата да се доигра. По-късно стана ясно, че за това са настоявали и самите футболисти на Дания и Финландия.

gong.bg

Още по темата: Кошмар на Евро 2020: Ериксен колабира на терена, мачът на Дания срещу Финландия е прекъснат