От ПИК: Минеков и Рашков подкарват медиите в тандем (ПИСМО)

Колаж.

Колаж ПИК

Служебният кабинет на Румен Радев започва все по-остро да върти калъчката срещу медии и журналисти. 

Първият скандал, гарниран с откровени заплахи за разчистване на сметки, беше спретнат от Бойко Рашков. Служебният вътрешен министър, който е и силов вицепремиер в служебното правителство на Румен Радев, запретна ръкави да уволнява журналисти.

Първите му жертви станаха водещите на сутрешния блок по Би Ти Ви Биляна Гавазова и Златимир Йочев, защото не останал доволен от въпросите, които те му задавали по време на негово гостуване в сутрешния блок на телевизията.

За да не остане по-назад от колегата си в министерския съвет, Велислав Минеков, който е личен избор на Румен Радев за министър на културата, открито заплаши БНТ и нейния директор Емил Кошлуков. Нещо повече – включи се и в протест на „Сан Стефано“ 29, организиран от Гошо Тъпото от „Боец“ срещу ръководството на държавната телевизия.

Сега двамата цензори на обитателя на „Дондуков“ 2 отиват и по-далеч. Имащи се за топ капацитети по темата за медиите, тъй като имат идеи как да ги цензурират и подчинят, тандемът Рашков-Минеков, ги подхваща с организирането на дискусия на тема „Държавата и медиите“. Това става ясно от писмо, изпратено до други министри и СЕМ, научи ПИК.