От ПИК – рожденикът Бойко Борисов: Торбите заминават към Румен Радев. Там са назначенията (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Източник "Фейсбук"/БЛИЦ

Бившият премиер Бойко Борисов, който днес е рожденик, проведе среща с членове на ГЕРБ. По време на нея лидерът на партията ги „изпита“ как е минало откриването на предизборната кампания.

„Човек като одъртее, не му се празнува много. Почерпете се тук. Дани Митов го чувах под прозореца как вида: „Победа“. Бая гласовит. Цветанов като го е гледал е казал: „Намери ми заместник“. А Томислав скромничи, не може да викне както трябва. Но бяхте много добри! Щом се чувахте тука при мене, добре“, каза пред младежите от ГЕРБ Борисов.

Той се поинтересува кои са били акцентите при старта на предизборната кампания на ГЕРБ и като разбра, че един от тях е бил отношенията ни със Северна Македония, се пошегува: „Да не сте ме подслушвали вчера? Защото чакаме 20-30 дена да се види кого сме подслушвали. Разбира се, поредният им кьорфишек“.

„Но вчера Зоран Заев ми се обади. Защото сега управляващите се опитват да излъжат много хора. Аз знам, че нашите партньори не са наивни, то не вървят уверено да ги излъжат. Защото начинът, по който конструират нещата, накрая ще бъде или много лош за България, или ще направи между две най-близки държави народите ни да се мразят с десетилетия наред. А нашата стратегическа цел е влизането на Северна Македония, Албания в ЕС. И вие тук, младите хора, трябва да направите всичко възможно поколенията сега, следващите поколения – да не се мразят. Радев раздели държавата. Вие сте млади, не го правете. Сега те разделиха народа по темата „Северна Македония“. Кое е по-добре – да имаш съсед, член на НАТО и ЕС, или не? Ние затова направихме Договора за добросъседство“, отбеляза той.

Той припомни, че по времето на 4-годишното управление на ГЕРБ България бе фаворитът на Балканите. Борисов изтъкна, че сегашното ръководство на държавата ще направи така, че да се намразим с най-близките си съседи.

„Затова и със Заев, и със Стево Пендаревски се опитваме да направим така, че това да не се случи. Историята е важно нещо, но оставете историците да свършат тая работа. С тази позиция „Ние, ние, ние“ ще направите така, че поколения наред да се мразят“, допълни той.

„Вие трябва да мислите как Балканите трябва да станат по-добро място за живеене. А то може да бъде само, когато всички сме заедно“, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Той благодари на всички европремиери и председатели, които сутринта са го поздравили за рождения му ден: „Това ми дава кураж, че ГЕРБ е истинска европейска партия. И Шарл Мишел, и други колеги, и Балканите звънят, имаме си личните телефони… За разлика от тези. Много работа свършихме. Незаобиколим фактор бяхме. Дали в Турция, дали в Сърбия, дали в Македония, дали в Гърция се говори – всички знаеха, че без България не става. От всички искам – търсете нашите сестрински партии. Кажете: „Оставете ги дъртаците, дайте на нас, младите“. Вие трябва да свършите работа, да ми помогнете и на мен. Защото само ние можем да направим тази работа – така че хем да не е в ущърб на България, хем да дадем път на нашите братя“.

„Ама това за Пламен Узунов добре го разви вчера“, обърна се той към Тома Биков.

Биков отговори: „Чета сега, че племенницата на Петко Петков била назначена за шеф на Митниците в Пловдив. Въпросът е, че те мълчат!“.

„Самото криминално деяние… Тези, които са работили в службите, знаят – трябва да се пазят от телефоните, единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки. И на другия ден торбите заминават най-вероятно към Радев. Там са назначенията“, коментира Борисов.

„Приличало“ му на Узунов. Петко Петков – човек от Митниците, не знае на кого му приличал… „Честните избори“ минават през Земеделието и Авиоотряда“, допълни той.

Той заяви, че „младите хора“ си остава чисто клише, ако няма активност на младите в политиката: „Ние, нашата организация, аз – ще правим така, че да го доказваме това“.

„Няма просперитет, ако не се надгражда, а се руши. Не можеш да сменяш всичко, което хората са одобрявали или го ползват“, коментира още Борисов.

„Има бонбони, кола, швепс, лимонада. Почерпете се. Един от недостатъците, които не могат да ми припишат, е че пия“, отбеляза Борисов и допълни: „Почерпете се с една бонбонка. И сандвичи има. Благодаря, че се видяхме“.

За финал Борисов разказа любопитна случка от младините си, когато се е почерпил в повече:

„Само един път се напих и то много елементарно. Прибирам се от тренировка в Симеоново, бях втори курс, там живеехме с всички курсанти. Тренирах до към 9 – 9,30 ч. Прибирам се при тези момчета от провинцията. Бях там, защото да си ида до Банкя, все едно да си ида до провинцията. Та там всеки носеше и имаше кашкавал, сирене и винаги имаше по една 10 л бутилка вино. След като се прибрах от тренировка, както бях жаден, викам я сипи. Изпих първо една – две глътки – нищо ми нямаше, то като компотче и изпих чашата. Викам сипи пак и изпих още чаша. След малко трябваше да си сложа кимоното да се суши в банята, поглеждам се в огледалото и после се строполих. После в болници, поликлиники, не искам да виждам повече алкохол“, завърши Борисов.

ПИК

Купуването и продаването на гласове е престъпление.