Истинските лица на някои кандидат-депутати от Варна или какво ни очаква след изборите

Избори - Варна

Какво ни очаква след изборите, ако тези хора започнат да „коват закони“? Това е въпрос, който всеки един избирател трябва да си зададе, преди да отиде пред машината за гласуване.

 

Предполага се, ако не вярваме на Конституционният съд на Германия, който го премахна през 2008 година заради нарастващи съмнения за сигурността на този начин на гласуване (повече вижте ТУК), че изборът на 11 юли ще е честен и безпристрастен.

 

Все пак, е редно да знаем кои са хората, претендиращи за доверието на варненци. Изявленията в социалните мрежи, режисираните прояви в медиите (платени в повечето случаи) и красивото говорене (от всяка възможна трибуна) много често въвеждат в заблуждение средностатистическият български избирател.

 

Какво, като „средностатистически избиратели“ от Варна, няма да видим в тези публикации?

 

Ето малко интересни факти за някои от кандидат-депутатите от Варна, мераклии за доверието ни. (За да не представяме познати лица, като водачите и първите няколко в листите на основни политически формации, ще се съсредоточим върху тези, които са по-малко познати за публиките или дават заявка, за нов облик на старите муцуни в отдавна компрометирани политически формации.)

 

И като говорим за отдавна компрометирани политически формации е редно да започнем с „новите лица“ на Демократична България във Варна. За тези, които не са запознати, това са хората на Добрин Митев и Иван Костов, които продадоха всичко, до което успяха да се докопат и  буквално без пари, на себе си и червените олигарси.

 

Сред „новите лица“, афиширащи, че нямат нищо общо с менторите си, е и д-р Ивайло Митковски.  След дългогодишно „криволичене по политическите велоалеи“ (разбирайте и тясна обвързаност с небезизвестният Дидо Дънката и МК „Реформатори и патриоти“ с чиято листа се вмъкна в Общинския съвет на Варна, а след това стана независим), д-р Митковски се изявява (към момента) като острие на ДеБъ в ОбС Варна и председател на групата на Демократична България.

 

Според запознати, той е добър специалист в своята област, който обича да се изразява с нецензурни определения и емотикони в социалните мрежи. Тези му изяви са обект на чести критики и възмущение по отношение възпитанието на кандидата на Де Бъ. За повечето варненци, освен с „панталонки пуретки“ до голите кокалчета и „мокасинки на бос крак“, д-р Митковски е известен и с факта, че често бърка обекти и факти в изказванията си, особено когато коментира решения от сесии на ОбС във Варна, на които се предполага, че е присъствал и участвал в дискусиите. Той е втори в листата на Де Бъ в Морската столица и е едно от „новите лица“, устремени към Народното събрание.

 

Пряка конкуренция на д-р Митковски е варненката от с. Царевци, г-жа „депутат за един месец“ Стела Николова. Дамата нашумя по време на парламентарните избори през м. април, като инициатор на FAKE News канал на Де Бъ в социалните мрежи, емоционални видеа-самоделки (особено „потресаващи“ от Максуда) и „особено полезен“ едномесечен престой в НС, по време на който успя да си гласува заплата от 10 000 лв., само дето никой не разбра колко от тях отидоха в помощ на хората за които ронеше „сълзи по цяла нощ“.

 

Дали г-жа Николова, която с обиколките си в Максуда, гласуване в ОбС срещу подобряване на инфраструктурата в междублоковите пространства във Варна или с нечия „безвъзмездна“ помощ успя да изтика на изборите през април от второто място в листата на Де Бъ друг култов кандидат на партията и един от топ приватизаторите на Морската столица Стелиян Севастиянов, ще успее този път да „отсвири“ и д-р Митковски, предстои да видим…

 

Факт са вече огромните ѝ билборди из целия град, на които тя „грее“ (след подходящ ретуш) с Христо Иванов. За тях, както и за другите ѝ подобни изяви, все някой трябва да е платил. И за това предстои да научим…

 

Интересни кандидатури, макар и без особен шанс според всяка социология, но с особен ентусиазъм има и в една друга листа представена във варненския Общински съвет, тази на местната партийка Възраждане.

 

Отбелязваме ги, защото ентусиастите от Възраждане са в пряка конкуренция с ентусиастите на Де Бъ, когато става дума да се яхне всяка една проява, на какъвто и да е граждански протест. Според коментари в социалните мрежи: Ако искате да си смените домоуправителя, просто обявете, че ще организирате протест, а от Де Бъ и Възраждане ще се избият кой пръв да доведе „протестиращи“.

 

Та във въпросната листа, освен нашумелият със скандали около източването на партийната субсидия, скъпи имоти, фиктивни разводи, „интересно“ финансиране, обидни изказвания срещу всички малцинствени групи Костадин Костадинов, дето преди години набра инерция след като Веселин Марешки го „бушоняса“ и това стана повод медиите да му обърнат внимание, има и други „любопитни“ кандидати.

 

Най-атрактивният от тях е Георги Георгиев. За времето прекарано в Общински съвет младежът стана известен с прозвището „Гошо Тъпото“, а повод за този прякор са импровизираните му изяви от трибуната на Съвета, сред които и култовото изказване, че „Варна е изпуснала всички срокове за кандидатстване по „Програма за развитие на селските региони (разбирайте райони)“ и много други, но все в този дух.

 

Има още интересни кандидати, които ще ви представим и през следващите дни от кампанията. Единствената цел е да направите своя информиран избор, защото е важно, когато човек гласува, да вижда истинското лице на човека и политическата организация, които ще решават проблемите му в следващото Народно събрание.

 

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

 

Лично мнение – Спас Начев