От ПИК И РЕТРО: Мангъра си хвана гадже

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Доц. Атанас Мангъров е живо доказателство, че за любовта възраст няма. 65-годишният инфекционист вдигна завесата над личния си живот и призна, че има нова жена до себе си.

Скандалният доцент обаче не пожела да разкрие самоличността на мистериозната дама, нито възрастта и професията ѝ. По думите на Мангъров отношенията им били все още пресни и тепърва предстояло развитие. Той все още не делял един покрив с новата повелителка на сърцето си. Лекарят с хаплив език обаче не крие, че в личен план е претърпял някои разочарования и за свой най-голям провал смята приключването на брака му с бившата му съпруга и майка на децата му – Ана.

Всъщност двамата са разведени от 10 години, но се разделили цивилизовано, по взаимно съгласие. В края на брачния им живот напрежението ескалирало и преценили, че ще се чувстват по-добре, ако продължат пътя си поотделно. Освен това децата им вече били достатъчно големи, за да не се травмират от развода и да приемат нормално решението на своите родители. И досега Атанас и Ана си общували и били приятели. Любовната им история обаче е почти като от книгите. Искрата пламнала покрай услуга, която тя му направила. Докато бъдещият доктор подготвял дисертацията си, нямало кой да обработи статистическите данни към нея.

„Някой ми каза, че има една засукана красавица, която много разбира. И аз отивам при нея и ѝ казвам: „Ето това са данните и ще си платя“. И тя седна да ги прави. Първа таблица, втора, трета таблица и после се родиха децата. Така и не си платих“, разказва през смях Мангъров, като отбелязва, че не се е оженил за софиянка за жителство, а по любов. Двамата със счетоводителката Ана имат общо четири деца, като най-големият им син Борислав всъщност е от нейния първи брак. Щерка им Елена е фармацевт по образование и професия, а близнаците Христо и Илия са тръгнали уверено по пътя на своя баща и са лекари. Доцентът споделя, че с Ана трудно са успели да изгледат децата си, имали и моменти на недоимък. Сега обаче се гордеели с успехите им. Най-близък Мангъров е с щерка си. „Откровено мога да кажа, че тя ми е повече като сестра, отколкото като дете. Тя има същата психоструктура като мен, същата проклетия, същия инат. Дори е по-добра“, не крие пристрастията си към дъщеря си Елена доцентът.

Той запознал наследниците си с новата си половинка официално и те приели зряло избора му да се впусне в нова любовна авантюра след доста време в самота.

ПИК и РЕТРО