В програмата на ГЕРБ /СДС за следващ мандат: Има стимули за връщане на българите в родината

Долни чифлик

Снимка ПП ГЕРБ

Да започнем да събираме българите, за да не се разпиляват по света. В предизборната програма на коалиция ГЕРБ/СДС това е приоритет за следващ мандат с допълнителен финансов ресурс в първата година на завръщането им. С над 50 млн.лева ще бъде финансирана програма, с която ще се плаща половината от средната работна заплата за 1 година, ако лицето започне работа в град или населено място, където средната работна заплата е по-ниска от тази за страната, наем, детегледачка , транспорт до работното място. Осигурява се  безплатно обучение по български език за съпруга или съпругата, ако са чужденци. Това каза на среща с гражданите в  Долни чифлик водачът на варненската коалиционна листа проф. д-р Костадин Ангелов.

Той допълни, че се предвиждат допълнителни средства за подпомагане на българските училища зад граница, за да не забравят българските деца своя език и култура, които правят един народ жив. В българските неделни училища по света учат над 30 000 български деца. С 30 млн. лева ще бъдат премахнати таксите, които родителите плащат за тях.

Бившият здравен министър от правителството на Бойко Борисов посочи, че медицината ще отиде там, където липсва – с 30 мобилни поликлиники, аптеки и стоматологични кабинети на колела. В следващ управленски мандат се предвижда пенсиите да се индексират ежегодно и след 4 години минималната да стане 600 лева, а 50-те лева в подкрепа по време на пандемията от правителството на Борисов,  да останат постоянен приход за възрастните хора.

Проф. д-р Костадин Ангелов се ангажира с осигуряване на средства за трети етап на канализацията и изграждане на пречиствателна станция в Долни чифлик.  Кандидатката за народен представител от отбора ГЕРБ/СДС – Варна Станка Тодорова от Долни чифлик обясни, че новото в социалните мерки за следващ мандат е грижата за бездомните, които нямат близки, покрив и дори документи за самоличност. Изваждането на лична карта и регистрация в системата е първото, което ще се направи за тях, за да е възможно осигуряване на общинско жилище и социални услуги.

BH

Купуването и продаването на гласове е престъпление.