Момиче почина на път за операционната зала в Сливен

ВАРНА новини лого

iStock/Getty Images

15-годишно момиче издъхна, 5 дни след като е било прието в болница с болки в корема, съобщи bTV. Родителите твърдят, че лекарите не са оперирали детето навреме. В отговор – в лечебното заведение започна вътрешна проверка.

На 16 юни сутринта Зейнеб се оплакала от болки в корема. След преглед от хирург е приета в детското отделение на областната болница. Според родителите докато момичето се влошавало, лекарите казвали, че е добре. На петия ден в болницата Зейнеб съвсем се влошава, затова лекарите взимат решение да оперират. Момичето не стига до залата, а издъхва по време на скенера. Началникът на детското отделение твърди, че е наблюдавано от специалисти.

Назначена е вътрешна проверка, а аутопсия ще покаже причините за смъртта. Заместник-директорът на болницата д-р Хрисантов отказа да застане пред камера, но заяви, че случаят е труден за диагностициране и че рисков фактор е наднорменото тегло на детето. Родителите са готови на протест. Очаква се в лечебното заведение да влезе медицински одит по случая.

news.bg