От ПИК! Има ли бавачка служебният кабинет? Кутев следва Комитова дори на магистралата (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Източник ПИК

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира АМ „Хемус“ в участъка между п.в. Александрово и п.в. Павликени, в района на община Летница – лот 5. Интересен факт, е че Комитова бе придружена от говорителя на МС Антон Кутев, който само насочваше министърката, но не ѝ взе думата на изявлението ѝ пред медии – както често прави с други министри. Тава поражда и редица въпроси, дали служебните министри нямат нужда от бавачка, която да бъде плътно до тях и да им дава наставления, къде, кога и как да говорят.

Впечатление прави и изборът на място за импровизирания брифинг. Министърката Комитова е подредена на фона на две леки коли: едната от които джип, а другата мерцедес.

За това, че Кутев е пуснал пипалата си във всички министерства, писа и сайтът „Афера“. Според изданието „шуробаджанащината е превзела служебния кабинет на Радев, а говорителят Антон Кутев е уредил жената до сърцето си да съветва съпартиеца му Янаки Стоилов в министерство на правосъдието“. Медията зададе и няколко въпроса кум Кутев: „Та, понеже Антон Кутев е говорител на правителството, т.е. следва да отговаря на въпросите на медиите, нека го попитаме, пък ако иска да ни отговори е добре дошъл: Откога се познава с ресорната БСП-репортерка М. Папазова и дали случайно не живеят на семейни начала? Ако последното е така, смята ли за удачно, двамата да заемат публични длъжности в изпълнителната власт в рамките едно и също служебно правителство? Освен, че това може да се разглежда като конфликт на интереси, то със сигурност не е сред най-моралните актове на „революционната власт“.  

ПИК