Съвременен танцов спектакъл днес в Морската градина на Варна

ВАРНА новини лого

В неделя, 27 юни, варненци ще имат възможността да се насладят на съвременен танц в градска среда с танцовата компания „Варна Денс Театър“ и спектакъла „RE: Replay“.

Представяйки своята постановка сред природата на Морската градина, компанията желае да подари на жителите на града късче вдъхновение и призовава за повече и по-достъпно изкуство.

Спектакълът показва откъси от забързаното, суетно ежедневие на градския жител, като в същото време открехва вратичка към неговия душевен свят. Чрез езика на танца артистите приканват зрителя да се спре за миг, да се вгледа в себе си и да открие нещата, които в действителност имат значение.

Цикълът „RE:…“ започна като поредица танцови миниатюри в градска среда, които бяха отличени с Независима награда за култура „Media AwARTs“. Впоследствие миниатюрите бяха обединени в спектакъл, показан на сцената на Драматичен театър “Стоян Бъчваров” през февруари тази година. Сега „RE:…“ слиза от сцената и се връща отново в града под надслов „Replay“.

Събитието ще се проведе от 19,45 ч. на Слънчевата алея под Пантеона (до Светещия фонтан) с подкрепата на Община Варна. Вход свободен.

Продукция и режисура: Варна Денс Театър

Хореография: Милен Петров, Теодора Станева, Силвия Христова

Участват: Аделина Калинова, Анастасия Андреева, Артуро Перез дел Кампо, Валерия Обретенова, Георги Георгиев, Гуя Страда, Лукас де Конинг, Никол Недева, Румяна Михова, Христина Георгиева

ВН