От ПИК – Евгений Михайлов: През последните 2 месеца се нагнетява страх от целия екип от ДС на Румен Радев

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук.

„През последните 2 месеца се нагнетява толкова страх, че дори и аз се страхувам да говоря. Ако няма правителство след изборите на 11-и юли, ще има още по-ниска избирателна активност.

Има много фактори за това. Единият е напрежението, което се нагнетява, а другият е това, което се случва с машините. Не знаем какво се случва. До вчера фирмата искаше 15 млн. лв, а ЦИК даваше 5 млн. лв. Накрая се разбра, че сумата ще бъде разбита, но не се разбра за какво беше цялата тази разправия. Никой не разбра и защо тези, които предложиха машинното гласуване, не проведоха експеримент колко души могат да гласуват на ден по този начин?

Всички тестове станаха през последните дни. Не мога да разбера и защо не може да се броят на ръка гласовете от машините. Няма нищо страшно да се покаже пред обществото, както се случи в САЩ, какъв е броят на гласовете“. Това заяви режисьорът и политик Евгений Михайлов пред БТВ. 

„Смущаваме това, което всеки ден се произвежда като предизборна кампания. Казва се, че пенсиите ще бъдат вдигнати с 5%, но никой не казва, че това е заложено в бюджета още миналата година.

Нито една национална телевизия не съобщи за лустрационния закон в Словакия, според който хората от номенклатурния апарат трябва да получават минимални пенсии.

В същото време гледаме вече месец и половина целия екип от ДС на Румен Радев. Бойко Рашков ме разпитва 20 часа (разпитът е за „танковата касета“ – бел. ред.), той е част от тази номенклатура и се издигна до вицепремиер и министър. В момента виждам твърдения за подслушвания, но няма факти.

Финансовият министър казва, че държавата има 1,5 млрд. лв. отгоре, а допреди това говореше как страната ни е в лошо състояние“, каза още Михайлов. 

„Когато Демократична България е готова да прави правителство с наследниците на Българската комунистическа партия и вижда партньори в лицето на Бабикян, Хаджигенов и Мая Манолова след 30 години преход, а Слави Трифонов е надеждата на българската нация, аз лично не знам какво ще се случи“, коментира режисьорът.

ПИК

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.