ЦИК глобява партията на Слави Трифонов за изборни нарушения в Пловдив

ВАРНА новини лого

Снимка NOVA

Глобяват партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“, заради предизборни нарушения в Пловдив, съобщи директорът на Общински инспекторат Борислав Димов, пред „Фокус“.

Българският трикольор, който се вее по стълбове по протежението на Асеновградско шосе, на влизане към Пловдив, бе окичен в събота с постери на партията на Слави Трифонов с номера на бюлетината. Сигналът в 16 РИК, общината, прокуратурата и полицията е подаден от работници на ОП „Чистота”.

От избирателната комисия са изпратили проверка на място, като през това време активисти на партията се опитали с клещи да свалят флагчетата, но са били задържани. Постерите вече са свалени, а от партията отричат това да е тяхно дело.

Довечера, на заседанието на 16 РИК ще бъде взето решение как да се процедура за конкретното нарушение, съобщават от комисията. При тях е входиран и снимков материал.

От Общински инспекторат в Пловдив изчакват решението на 16 РИК, за да определят глобата, тъй като агитационни материали в града може да се поставят само на определени места и то със заповед на кмета.

Лепене на плакати и окачване на знамена, транспаранти и постери на всички останали места може да става с изричното съгласие на собственика на имот. Пловдивската прокуратурата също ще разглежда сигнала с постерите на ИТН, закачени на знамена на входа за Пловдив по Асеновградско шосе.

От пресцентъра на пловдивската полиция засега твърдят, че нямат информация за нарушението.

Novini.bg

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.