От ПИК – Борисов в Кърджали: Надявам се нещастието да имаме Бойко Рашков за министър да свърши до 11 юли!

ВАРНА новини лого

ПИК

С „г-н премиер“ и бурни аплодисменти посрещнаха Бойко Борисов в Кърджали. Препълнени зали стават на крака и дълго ръкопляскат на експремиера и лидер на ГЕРБ, скандирайки името му. 

10 години Борисов води България напред и нагоре, обяви Цвета Караянчева от трибуната, което предизвика нови аплодисменти. 

ДеБъ е готова да се коалира с БСП и дори ДПС вече не им пречи, обяви Даниел Митов пред множеството.

Ако вдигаш високо морални летви, трябва да си готов и сам да ги прескочиш. Питам откъде са парите на ДеБъ за кампанията, гледат ни от стените като Маркс и Енгелс на всеки ъгъл, каза Митов. Хайде на 11 юли да накраме Бойко Рашков, който днес се изявява по всички телевизии, да си гледа дамаджаните и нека се види как човек с чиновнически заплати има тези имоти, каза още Митов.

 От трибуната Борисов поздрави полицаите с днешния им празник.

Неслучайно по време на нашето управление, зашото някакв казал днес, че нямал съм право да ги поздравявам, но при нас имаше най-високите заплати и увеличения и то в ковид-кризата. Полицаите получиха униформи, автомобили. Когато съм казал милиционер, имам предвид Рашков. Нещастието да имаме такъв министър се надявам на 11 да свърши, каза Борисов. 

Много хора може да се бият в гърдите и да заблуждават хората, но всички тези пътища и всичко, което е направено, е благодарение на нас. Кметовете са на ДПС, но аз никога не съм делил хората. Ние построихме манастир, правим църкви, в центъра на Кърджали направихме църква. На братята мюсюлмани ще кажа, че докато правехме църкви и манастири, правехме и джамии, заяви той. И припомни, че на джамията било изникнало дърво отгоре, преди да бъде ремонтирана от ГЕРБ.

Ремонтираме и джамиите в София, Стара Загора. Не мога да не кажа и католическите църкви, които правим. За нас всеки български гражданин е равен и има къде да изкаже своето духовно чувство и да отиде да се помоли. нашето разбиране е за добросъседство и разбирателство.Само преди ден говорихме с Ердоган и си казахме, че българи и мюсюлмани трябва да са пример за приятелство и дружба, каза Борисов.

Българските духовници, владиците, поповете, Синодът, всички получават заплати колкотно учителите. Но точно толкова получават и ходжите и също така и католиците. Ние се отнасяме с уважение, каза експремиерът.

 Искам да питам Васил Божков, който се кани да узакони марихуаната, като узакони на дребно, къде ще са му складовете на едро, попита Борисов.

Той попита кое лице от тези, дошли на събитието на ГЕРБ, мяза на мутра. Със страх ли са дошли, не, от страх от тези реваншисти и комунисти, отсече Борисов.

Кога Рашков е спечелил избори, кой му даде това право, попита реторично Борисов.

Сега на кого са медиите, като били на Борисов. Какви са тези медии, които всеки ден говорят за Бойко Рашков, ръководител на предизборния щаб на Румен Радев. Той е от сутрин до вечер по телевизии и радиа и говори само срещу мене, чии са тези медии питам аз. Къде им е разследването за Спецов, а за имотите на Рашков, къде са им разследванията, а за Пламен Узунов, дето ходи по заведенията да прибира нещо за благодарност, това са Румен Радев и Пламен Узунов, каза Борисов. 

Турция ни приемат днес с всички почести, защото заедно решихме въпроса с миграцията и България е уважаван партньор. Така решихме ковид кризата, така решихме миграционната криза, каза Борисов и призова хората да отидат да се ваксинират. 

Делта-вирусът ще ни налети със страшна сила, а в момента има нулева ваксинация, каза експремиерът.

Като дойде вълната, тогава вече ще видите за какво става въпрос. Аз съм го изживял година и половина – сън не ме е ловило да доставя ваксини. И строяхме и Хемус, и Струма, всичко. Някой питал ли ме е откъде съм взимал парите, за да има за всички, включително на учителските заплати двойно, каза лидерът на ГЕРБ.

Убеден съм, че българите имат инстинкт и към червената сган, и към това какво може да се случи. Защо Слави чака да направи чак сега партията. Те от две години готвят записи и снимки, лъжи аблсолютни. Мислеха, че ще ме уплашат. Но аз снъм най-опасен, когато съм уплашен, каза Борисов.

Стана ми ясно какво са направили и защо. Няма парламент, има служебно правителство и предизборен щаб. 15 процента щели да вдигат данъците. Сега дори за еврозоната се опитват да кажат, понеже Борисов предопределил всичко, ще влезем в еврозоната, каза експремиерът.

Но да знаете, няма бедна държава в Еврозоната, отсече той.

ПИК

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.