Кметът Иван Портних посрещна в община Варна посланикът на Нидерландия Н. Пр. Беа Тен Тъшър (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Посланикът на Нидерландия Н. Пр. Беа Тен Тъшър реализира своето последно посещение в община Варна в края на мандата си. Друг специален повод за посещението на Н. Пр. Беа Тен Тъшър е отбелязването на 20-годишния юбилей от установяването на побратимени отношения между град Дордрехт в Нидерландия и Варна. 

„Това е най-уникалното, най-дълго и активно партньорство за което зная, че се развива. Това дългогодишно партньорство и дълго и устойчиво приятелство е благодарение на работата на кмета на Варна, общинския съвет и гражданите на двата града“, отбеляза посланикът на Нидерландия.

За уникалната годишнина посолството се включва със специално акробатическо шоу, като част от културния живот на Варна, което ще се състои на фасадата на Фестивалния комплекс тази вечер в 21:30 часа.

Кметът Иван Портних на свой ред благодари на Н. Пр. Беа Тен Тъшър за топлите думи и отношение. „През всичките тези години ни давахте куража и подкрепата да се развиваме. Ще запомня Вашите думи, че с планиране се постига успех! Надявам се, че все така активно да постигаме развитието на региона“, каза в заключение кметът на Варна.

Снимка и видео: Борис Проданов, ВАРНА новини