Накъсан международен паспорт е бил открит до трупа на 15-годишната Ипек от с. Ресен

Ипек от с. Ресен

Снимка: МВР.

Накъсан международен паспорт е намерен до трупа на 15-годишната Ипек от с. Ресен, съобщи на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиан Благоев. Трупът на момичето е открит около 18.30 ч. вчера от случайно преминаващи младежи на Скалния венец под Дома на алпиниста.

„Може тя самата да е накъсала паспорта преди да извърши акт на самоубийство, може нещо друго да се случило. Възможно е да е имало проблеми в семейството и тя да е планирана бягство, но на този етап не разполагаме с информация, а и с оглед на следствената тайна трябва да преценим обстоятелствата, които могат да бъдат изнесени“, уточни наблюдаващият прокурор Радослав Косев. Според него тепърва ще се изяснява дали Ипек е бутната или е скочила, тъй като момичето е имало връзка с 40 – годишен мъж от село Росен.

„Разследването се води по чл.115 от НК за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става дума за такова. Работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено престъпление“, увери и говорителят на окръжна прокуратура Илиян Благоев. Той потвърди, че по случая няма привлечено лице като обвиняем.

Днес се извършва втори оглед на мястото на инцидента с помощна на алпинисти, за да може по-внимателно да се изследва целия район и да се претърси за допълнителни следи и веществени доказателства.

Резултатите от аутопсията все още не са готови, затова от прокуратурата не са категорични за причината за смъртта. При първоначалния оглед са открити наранявания, които вероятно са вследствие от падането. Не са констатирани други следи от насилие.

Ипек е била видяна последно в сряда сутринта около 7.30 ч. в Горна Оряховица, където се е срещнала с момиче, нейна позната. След това следите й се губят, а родителите са потърсили помощ в полицията и са я обявили за изчезнала. Наблюдаващият прокурор Радослав Косев посочи, че до момента са извършени множество действия по разследването, включително и разпити на свидетели.

От Tribune.bg