Проф. Костадин Ангелов: Чиста дискриминация!

Ангелов

Снимка: Правителствена пресслужба, архив.

„Чиста дискриминация! Да забраниш на децата да отидат на детска градина заради неваксиниран родител – даже ме е срам да говоря за това“, написа бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов по повод новата заповед на служебния Кацарски от днес. Според правителството назначено от Румен Радев, при нова тежка вълна ще се приемат в детски градини само деца, чиито родители са си поставили ваксина срещу коронавирус.

Скандалът с решението на Кацарски започва да назрява сред майките във фейсбук, които не само са възмутени, но и определят решението като абсолютно неадекватно. Според родителите какво от това, че те имат поставена имунизация, когато детето общува с баба, дядо, леля или други роднини, които не са.

Проф. Ангелов пък подчертава, че ваксинационната кампания не е силова принуда и държавен натиск.

Той припомня на служебното правителство, че това трябва да се случва спокойно, кампанията да е убедителна, но никакъв случай – истерична, каквато я превърнаха хората назначени от Румен Радев.

„Започнеш ли да играеш с хората на принципа “моркова и тоягата”, те ще избягат и от моркова, и от тоягата“, допълва още проф. Ангелов.

Той коментира и представения днес от Кацарски план, като в никакъв случай според него не е национален, защото той просто не обслужва националния интерес и припомня, че предишният поне отговаряше на нуждите на хората.

От Tribune.bg