Спадат случаите на ОРЗ и коронавирус в област Варна

РЗИ Варна

Спадат случаите на ОРЗ и коронавирусна инфекция във Варна. Това сочи седмичния бюлетин на РЗИ – Варна. За периода 02.07.2021г. – 08.07.2021 г. регистрираната остра заразна заболeваемост е следната:

Броят на регистрираните чревни инфекции е 24 случая срещу 26 от предходната седмица, представени от 1 лицe с колиентерит и 23 лица с ентероколити.

От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има регистрирани 3 лица срещу 9 за предходната седмица. За настоящата седмица са регистрирани 3 лица с варицела.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) е следния: през настоящата седмица са регистрирани 173 броя ОРЗ, срещу 227 броя ОРЗ от предходната седмица.

За изтеклата седмица за Област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 25 лица, срещу 40 лица от предходната седмица. Починали пациенти с COVID-19 за изтеклата седмица са 3 лица.

В имунизационния кабинет към РЗИ- Варна и в изнесените ваксинационни пунктове през отчетния период са извършени 942 имунизации срещу COVID-19. В имунизационния кабинет към инспекцията са извършени и 4 имунизации за жълта треска.

За периода са регистрирани 130 лица ухапани от кърлеж, срещу 137 за предходната седмица.

Извършени са 88 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 лица и на 5 лица с други инфекциозни заболявания.

Издадени са общо 88 броя предписания за поставяне под карантина на положителни на COVID-19, контактни лица, хоспитализирани и дехоспитализирани след проведено болнично лечение, както и пристигнали от рискова зона лица. Няма наложени административни санкции.