Девойките ни по-напред от юношите на европейското по плажен хандбал във Варна (СНИМКИ)

Хандбал

Източник ПИК/Sportsphotographers

Националният отбор на България по плажен хандбал за девойки спечели втората групова фаза за разпределяне на местата от 9-о до 15-о на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна.

След успеха над Румъния, момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения с 2:0 (17:15, 15:12).

„Словения е подготвен отбор. Успяхме да ги разгадаем и се радвам, че момичетата съумяха да им противодействат“, каза треньорът на девойките Тефик Парафитов.

Юношите ни пък надвиха Холандия с 2:0 (24:20, 30:29), след което обаче отстъпиха от Гърция след дузпи в изключително оспорвана среща и съдийски подаръци за противника. Нашите взеха първата част с 15:14, но отстъпиха във втората с 15:17.

„Треньорът на гърците непрекъснато провокираше съдиите. През целия мач гръцките състезатели правеха по 4 крачки и отбелязваха голове, което не е нормално и не е редно. Но факт е, че загубихме“, заяви наставникът на юношите Самет Муртазали.

Той коментира и победата ни над Нидерландия.

„Играхме с хъс и желание – каза той. – Разузнахме внимателно как играят противниците, момчетата изпълниха указанията и резултатът дойде“.

След загубата от Гърция, юношите продължават борбата за местата от 13-о до 15-о.

Днес рожден ден празнува дамата в българския организационен комитет на EHF Beach handball EURO 2021 Кристияна Блажева. Тя беше изненадана от българския офис на първенството с букет по повод празника, връчен ѝ от президента на БФ Хандбал Росен Добрев.

pik.bg / БТА

Снимки Sportsphotographers