Рецепта на деня: Лятна яхния в тиган (от тефтерчето на баба)

Лятна яхния в тиган

Източник ВИЛИ-Виолета Матева, gotvach.bg

Продукти:
2 бр. средни тиквички
1 средна глава лук
1 бр. морков
1 бр. червена, малка чушка
4 с.л. олио
сол, черен пипер, чубрица, магданоз – на вкус
1 ч.л. доматено пюре
4 с.л. червена леща
2 скилидки чесън

Приготвяне:
Обелете тиквичките на ивици и нарежете на полумесеци, едри по 1 см, може и тях да срежете на две. Нарежете ситно лук, моркови и ленти от червена чушка.

В голям тиган се загрява олио, запържете лук, морков и чушка за кратко. Добавете парчета тиквичка и сипете малко вода да се задушат, като овкусите с нарязани скилидки чесън, морска сол и чубрица.

Прибавете доматено пюре, налейте топла вода да покрие продуктите и оставете зеленчуковата яхния да заври. Сега сипете червената леща, може да замените и с елда, и варете до готовност, при нужда сипете още малко вода.

Когато е готова лещата, свалете от котлона, поръсете с магданоз. Сервирайте и се насладете на лятото!

Добър апетит!