ГЕРБ обмислят дали да искат касиране на изборите: Ще видим сигналите и ще преценим (ВИДЕО)

ГЕРБ

Източник "Фейсбук"

„От сутринта наблюдаваме абсолютно безобразие. Сигналите за нарушения валят“. Това обявиха от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

В партията все още нямат отговор дали ще искат изборните резултати да не бъдат признавани.

„Дали ще искаме касиране? Ще видим сигналите и ще преценим“, заяви Даниел Митов.

ГЕРБ отправиха остри критики към служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който участва в изборно студио в деня на вота и говори срещу партията – нещо недопустимо по закон.

„Кога се е случвало това. Тези хора изгубиха всякакви брегове и хоризонти!“, заявиха от партията.

„Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа от 9 ч., при положение, че изборният ден започва от 7. На ЦИК, която е контролирана от президента Радев. На блокирани машини. На хора, които не са успели да упражнят правото си на вот или са се отказали от това право и затова е регистрирана най-ниската избирателна активност от последните 30 години“, заяви Тома Биков.

„За пръв път в новата демократична история на България министърът на вътрешните работи на служебното правителство излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. И в ущърб на други политически сили, в случая – нашите. Бойко Рашков дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия и агитира в полза на други партии  – защото очевидно е уплашен от резултата, който след малко ще научим“, заяви гневен Тома Биков.

„Защото господин Рашков през последните два месеца мачкаше по всички възможни начини ГЕРБ – нашите активисти и нашите симпатизанти. И въпреки това той не получи желания резултат€ И затова сега, два часа преди края на изборния ден той директно излиза и погазва за пореден  път закона – нещо, което правеше през последните два месеца и най-вече през последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията! И ние ще му търсим отговорност още от утре“, категоричен бе Биков.

Деница Сачева заяви, че сме свидетели на най-ниската избирателна активност от 30 години насам – като резултат от систематично насаждане на недоверие през последните два месеца от служебното правителство – с компромати, скандали, фалшиви новини. Тя заяви, че има над 50 сигнала за изборни нарушения и манипулация на машинния вот. Има и куриозни случаи на хора от СИК, които са изключвали машината, за да заредят мобилните се телефони.

Сачева подчерта, че е недопустимо МВР министърът да участва в предизборни студиа, в закриването на кампанията на политически партии, да призовава и вика симпатизанти на ГЕРБ в полицейските управления. 

Даниел Митов заяви на свой ред: „Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков два месеца подред, систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев чрез назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност, след изборите тези хора ще ни вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин. 

„На министъра на вътрешните работи трябва да му се търси отговорност“, категорични бяха от ГЕРБ.

tribune.bg / pik.bg