От ПИК! Димитър Дъбов от БСП обеща социалисти да изхвърлят Нинова от „Позитано“ 20 ако бави оставката

Дъбов и Нинова

Колаж ПИК

Все по-горещо става в края на изборния ден. Социалистът Димитър Дъбов коментира специално за ПИК TV резултатите от днешния парламентарен вот и провала на партията-столетница. До 20 ч. днес резултатите са: ГЕРБ – 24,7%, ИТН – 22%, БСП – 15,6%.

„Резултатите на БСП трябва да се разглеждат в контекста на всичко, което се случи днес. Това е един срамен, позорен резултат на БСП, най-слабият от 75 години насам. Продължава свободното падане на партията, при това с много ускорени темпове. От 4 април досега ние продължаваме да слизаме надолу“, заяви по телефона за ПИК TV Димитър Дъбов.

„Така широко прокламираната от Корнелия Нинова „широка лява коалиция“ постигна обратнопропорционален резултат – едно малко и невзрачно участие на тези избори с всички рискове след преброяването на гласовете от чужбина да сме 4-та политическа сила – нещо, което дори в най-лошите си сънища не сме го предполагали“, отбеляза той.

Дъбов бе категоричен, че ръководството на БСП трябва да бъде „изчистено“ – започвайки от Корнелия Нинова: „Ако тя милее за тази партия, би трябвало сама да се оттегли. Те са един ликвидационен съвет, не са ръководство на партията. И резултатите стават все по-лоши с тенденция да слизат надолу и надолу. Ако Нинова не реши сама да напусне, то ние ще трябва да вземем всякакви мерки – уставни и противоуставни и да ги изхвърлим от властта – в прекия смисъл на думата – от 4-я етаж надолу“.

„Има си начини, неуставни, с които може да й се поиска оставката – с блокиране на „Позитано“ 20 например“, отбеляза социалистът и допълни: „Защото Нинова явно е с мисия да приключи тази партия, тя копае под дъното“.

Според Дъбов, ако БСП си е била на мястото, нямаше да се стигне до днешния изборен резултат: „Нинова и компания направиха така, че БСП да се превърне в треторазрядна и дори в четвърторазрядна партия. Това е срамен, позорен резултат и пълен провал на цялата концепция „Нинова“ и измислената от нея и пресилена „широка коалиция“, която донесе минус 60 хиляди гласа“.

pik.bg

Още по темата: Нинова не дава оставка след новия провал: Очаквахме повече, не ни стигна времето