От ПИК! Незрящ българин срещу нарушените му права и тайна на вота заради машините. Подготвя се за съд

Колаж.

Колаж ПИК

„Гражданските ми права на избирател са грубо погазени. Първо, нарушена е тайната на вота ми. Второ, дори не зная за кого съм гласувал“, изригна гневно пред пик незрящият Тодор Георгиев от Поморие.

Причината за възмущението му е, че сравнявайки с начина, по който е гласува с бюлетина, и сега – с машина, открива грубо неспазване на правата му на избирател.

„Когато гласувах с бюлетина, придружаващото лице влизаше заедно с мен в „тъмната стаичка“. Аз му посочвах 4 поредни номера, които затисках с пръстите си, след това той се обръщаше и аз отбелязвах желания от мен номер, но той не виждаше кой е“, обясни Георгиев.

„Сега придружителят не само гледа как ще гласувам, но и ако гласува той, аз не зная за кого ще даде гласа ми. Това е противоконституционно и унизително“, разгневи се незрящия мъж.

И още по-гневно допълни, че твърди адвокат, чрез който да се откаже пред съда да бъде човек и да го обявят за мечка. Причината за това е случаят в Белица, при който мечка нападна и обезобрази жена, а хората на Тома Белев и прочее присъдружни на ДеБъ протестираха срещу разрешението стръвницата да бъде отстреляна.

„Ако ме обявят за мечка, ще имам 50 000 защитници и застъпници, а сега дори не мога да гласувам като човек“, заяви Георгиев. И допълни, че настоява поне служебния икономически министър със съмнителна диплома от Харвард Кирил Петков да му осигури като на незрящ човек един електромобил.

„Щом можа да даде 30 милиона на една фалирала фирма в Германия за несъществуващи елетромобили, да ми осигури поне един на мен, та на следващия ден за размисъл да отида в Южния парк в София и да се включа еко джаз феста, с който разпъдиха всички птици и животинки наоколо. И то именно в деня за размисъл го спретнаха това уж еколозите“, възмути се Георгиев пред ПИК, за когото екотематиката изобщо не е чужда.

pik.bg

Още по темата: Бойко Борисов: Тотален хаос! Целта им е да провалят изборите (ВИДЕО)