Бойко Борисов: Хората се отвратиха и не гласуваха заради арестите и манипулациите с машините. Радев наложи диктатура (ВИДЕО)

ГЕРБ

Кадър "Фейсбук"

„Бойко Рашков направи параван на ИТН. Хората се криеха и се плашеха от диктатурата, която Румен Радев наложи. И какъв е резултатът? Печелим 16 области, печеля лидерската битка в София“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията ден след изборите.

„След два месеца стържене, чупене, арестуване, десетки стотици наши симпатизанти бяха задържани. И кой гласува за нас? Демографският профил е най-много висшисти, умни и красиви за ГЕРБ. Най-много от работещите пак за ГЕРБ. В чужбина 140 хиляди души са гласували, да им е честито, нека харчат“, заяви Борисов.

Той разказа за фрапиращи случаи от машинното гласуване в Русе, където е секции липсват гласове и преференции.

Той подчерта: ГЕРБ печели в 16 области, ИТН – в 8, ДПС в 5 , ДБ в 2.

„Бойко Борисов печели в София“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Умните и красивите гласуват за ГЕРБ, работещите – за ГЕРБ. Тях искат да изчегъртат“, отбеляза Борисов.

Той помоли ЦИК да даде списък на електронните специалисти, настройвали машините в чужбина7 „Кои са те? Откъде ги намериха? Как настройваха вашините?“, попита той.

Борисов се учуди, че на финалната права не могат да се преброят 2,5% от гласовете на вчерашния вот. 

„Постигнахме това, което искаше Румен Радев – „Масово гласуване на изборите“. Кой може да каже, че представлява народа в момента?! 70% се отвратиха и уплашиха и не искаха да гласуват. 30% са гласували, плюс-минус. Ние още вчера казахме – с такива политически партии не желаем да носим отговорност“, заяви Борисов.

Слави Трифонов не иска правителство и хвърля прах в очите, убеден е лидерът на ГЕРБ

Той се пошегува: „Добре че сме живи. При тоя терор на Рашков! Нашите хора се обаждат вчера и викат: „Оживяхме“… А всъщност Бойко Рашков направи параван на ИТН. И на още някой. Мога да дам много примери. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 ДПС, сега имат 6000, а те са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите“.

„Искам да знам техниците, да им знам именцата. Да ги издирим, де видим откъде дойдоха. Чакаме 10 часа да преброят 2%, за да обърнат с неколкостотин разликата. Ама няма значение, бе, Слави! Ако така си мислиш, че си ни победил, да ти е честито!“, заяви емоционално Борисов.

„Бойко Рашков дава интервюта в деня за размисъл. Това, ако го правеше някой от ГЕРБ, щяхте да ни съсипете“, допълни той.

Бойко Борисов заяви още, че днешното „програмно, добре написано интервю на Слави Трифонов“ все пак не е било коректно, защото е пропуснал един министър – на екологията. „Но и това не е важно. Сутринта Румен Петков каза: Таня и Мая имат общо 50 години в парламента и това са новите деца. И като видях Никито Василев – аз бях дете, марширувах още по плаца, викам: „Браво“. 

tribune.bg / pik.bg

Още по темата: Виктор Димчев във „Фейсбук“: Ще пусна публично документа, касаещ подкупа на министър Николай Василев