От ПИК: Слави Трифонов не иска коалиция, представи правителството на ИТН с премиер Николай Василев. Трима министри на Радев му отказали

Слави Трифонов

Снимка: БГНЕС.

Слави Трифонов представи правителството на ИТН, като подчерта, че няма да търси коалиция. „Нашето правителство няма да е на малцинството. Няма правителство на мнозинството или на малцинството. Всяко правителство е на България. Ние ще предложим правителство от експерти“, заяви той от партийната телевизия 7/8.

„Реших да го променим системата отвътре, защото опитахме по всякакъв друг начин и реализирахме „Има такъв народ“ и се явихме на два парламентарни вота, а подкрепата която получихме е изумителна“. Това стана явно от реч на Слави Трифонов, изчетена на аутокю. „Мина не малко време откакто обявих че ще правя политически проект, чух за себе си внушения монтажи лъжи. Толкова много години съм в публичното пространство и влизах в домовете на хората с моите колеги приятели, те са моето семейство освен смешки реализирахме и много каузи, политическа сатира, медиците в Либия“, обяви Трифонов във видео, заснето за собствената му телевизия 7/8. Той се обяви за изумен, че все още има хора, които не разбират какво прави той и неговите колеги.

Трифонов разкри, че трима от служебните министри на Радев са му отказали – Асен Василев (финанси), Кирил Петков (икономика) и Николай Денков (образование).

„Моралът ни задължи да продължим. Единственият начин бе да го променим отвътре. Сдружихме се и реализираме „Има такъв народ“. С него се явихме на два парламентарни вота. Подкрепата, която получихме е изумителна. Вашите очаквания към нас вече са и да изпълним решения с политически решения, а на чело на държавата да има достойни хора“, допълни той.

„ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП. ИТН няма да прави коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелна отговорност да направи правителство. Ще вземем мандата за съставяне на правителство. То ще е съставено от експерти“, каза Трифонов.

Ето министрите:

Мария Бойчиова – министър на финансите

Любомир Дацов – министър на икономиката

Наталия Митева – министър на образованието

Красимир Ненов – министър на енергетиката

Велислава Петрова – министър на здравеопазването

Михаела Лашова – министър на регионалното развитие и благоустройството

Христо Алексиев – министър на транспорта Ивайло Кожухаров – министър на туризма

Пламен Абровски – министър на земеделието

Теодора Генчовска – министър на отбраната

Лилия Иванова – министър на труда

Станислава Армутлиева – министър на културата

Петър Илиев – министър на правосъдието

Радостин Василев – министър на спорта

Антония Валентинова – министър без портфейл по ромските въпроси

Ради Найденов – вицепремиер и министър на външните работи

Николай Радулов – вицепремиер и министър на вътрешните работи

Николай Василев – министър-председател

От ПИК