Рецепта на деня: Лятна пилешка яхния (от тефтерчето на баба)

ВАРНА новини лого

Източник ВИЛИ-Виолета Матева, gotvach.bg

Продукти:
1 бр. голямо пилешко бутче
1 глава лук
2 стръка зелен лук
1 бр. моркови
2 бр. червени чушки
200 гр. зелен боб
магданоз, чубрица, сол, черен пипер – на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 бр. домати
5 с.л. олио
1 с.л. (равна) царевично нишесте

Приготвяне:
Сварете пилешкото бутче, отцедете го и накъсайте на парченца. Загрява се олио, задушвате нарязани ситно стар и пресен лук, моркови, червена чушка и зелен боб с малко вода.

След като се задушат, прибавете пилешките късчета, добавете настърган домат, червен пипер и наливате топла вода да покрие продуктите.

Овкусете пилешката яхния с морска сол, черен пипер и чубрица. Гответе до готовност на зеленчуците, накрая поръсете с магданоз.

При нужда може да сгъстите вкусната яхния, като размиете с малко вода лъжичка царевично брашно, сипете в гозбата, само да клокне и готово.

Добър апетит!