Слави Трифонов не иска правителство и хвърля прах в очите, убеден е лидерът на ГЕРБ

Слави и Бойко

Колаж smolyan.bgvesti.net

Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство, коментира Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ.

Според него не е важно това, че Трифонов днес е пропуснал да спомене министър по екологията в проектокабинета си, както и че не било най-важното, че членовете в евентуалния бъдещ кабинет знаели много езици, защото: „Аз съм обиколил света навсякъде по три пъти. Навсякъде имат преводачи”.

Това ли са новите лица, попита още Борисов, визирайки номинацията на Николай Василев за министър-председател.

„За да не ме разберете погрешно, Ники Василев говореше разумно“, но не е ново лице, каза той.

„Ще наблюдаваме в следващите дни коя от партиите ще се държи като лека жена и ще отиде без да бъде повикана. Връщането на кадрите на НДСВ не е случайно. Това са икономически кръгове, помня как бушуваха срещу мен, когато бях главен секретар“, посочи още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново изтъкна: „Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. И ако си спомняте в същата тази зала ви предупредих – че това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство – дълго и тягостно. И те затова се държат така, сякаш ще векуват. ТЕ знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов: „Не желая ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност“, че правителство няма да има.“

ВН

Още по темата: Бойко Борисов: Хората се отвратиха и не гласуваха заради арестите и манипулациите с машините. Радев наложи диктатура (ВИДЕО)