Варненската полиция спипа шестима с наркотици

арест

iStock/Getty Images

Варненската полиция задържа шестима за притежание на наркотици, съобщават от ОД на МВР – Варна.

34-годишен жител на областния град, известен на полицията, е задържан на 6 юли т.г. в района на жк „Владислав Варненчик“. При извършената му проверка от него униформените иззели марихуана. Два дни по-късно 19-годишен варненец, известен на полицията, също бил засечен с марихуана. Те са задържани в ареста на Трето РУ и срещу тях са образувани бързи производства.

Само няколко часа били необходими на служителите на Първо РУ, за да установят и задържат 29-годишен мъж от с. Каменар, който по първоначална информация издърпал от ръцете на мъж чантичка с мобилен телефон и инструменти. Веднага след посегателството потърпевшият потърсил помощ в полицията По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата.

На 7 юли, около 18:30 часа при претърсване на жилище във Варна, обитавано от 30-годишен варненец, криминалисти на Пето РУ открили и иззели голямо количество наркотични вещества – 417 г марихуана и амфетамин -4,34 г. На адреса е открита и иззета и електронна везна. Мъжът е задържан, по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Същия ден служители на Общинска полиция задържали в ареста на Първо РУ за срок до 24 часа, 31-годишен варненец, познат на МВР. При обиск от него те иззели 15,69 г марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под прокурорско наблюдение.

На 10 юли, надвечер в района на жк „Възраждане“, криминалисти от Трето РУ извършили проверка в апартамента на 28-годишен варненец – криминално проявен, осъждан. Оттам са иззети метамфетамин – 3,05г и марихуана с тегло 0,08 г, видно от експертната справка извършена в ОДМВР- Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство, работата по което продължава.

По същото време и в същия квартал, служители от Трето РУ спрели за проверка 38- годишен местен жител, известен на МВР. При обиска от него са иззети 0.45 г марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство.