Василев, Петков и Денков: С ИТН имаме съществени различия във визиите за финансовата политика

Трима министри.

Колаж БГНЕС

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с „Има такъв народ“ по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство“.

Това се казва в коментар на тримата служебни министри – министъра на финансите Асен Василев, министъра на икономиката Кирил Петков и министъра на образованието Николай Денков, по повод отклоненото предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“ (ИТН).

Позицията на тримата е разпространена от пресцентъра МОН и в нея се казва още, че тримата са решили, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

„Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, заключват тримата.

БГНЕС

Още по темата: Виктор Димчев във „Фейсбук“: Ще пусна публично документа, касаещ подкупа на министър Николай Василев