Затвор и глоба за наркодилър във Варна

Съдебен чук и Библия

Варненският окръжен съд (ВОС) одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-Варна и 30-годишния Кънчо Кънчев, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Това съобщиха за „ВАРНА новини“ от пресцентъра на ВОС. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Мъжът е роден в Шумен, със средно образование, безработен, осъждан.

На 12.04.2021 г. в гр. Варна у него и в жилището, което обитавал били открити тревиста маса с наличие на наркотична субстанция, марихуана, бяло твърдо вещество съдържащо синтетични канабиноиди, метамфетамин, на обща стойност 3062,79 лева. На същата дата при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив разпространил марихуана и високорисково наркотично вещество – суха зелена тревиста маса с наличие на наркотична субстанция.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, 30-годишният мъж прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца, чието изтърпяване да бъде при първоначален „строг режим“, както и наказание глоба в размер на 10 000 лева.

Постановеният съдебен акт е окончателен, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на проверка от по-горна инстанция.