Кадиев: Няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас

Кадиев

Няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас, каза пред БНР Георги Кадиев от „Нормална държава“. Партията се яви на изборите в „БСП – Коалиция за България“.

„Това не е нормално, седим на 2 метра един от друг в парламента. Няма официални преговори, коалиционни, прозрачни, на които да се договаря програма и участие в правителство пред очите на всички“, коментира още той.

Кадиев ще настоява коалицията да не подкрепи правителството на ИТН.

„Които и да бяха лицата, начинът, по който беше предложено правителството, е несериозен. Политика не се прави така, а като се говори с другите“, посочи той.

Кадиев прогнозира, че правителството на ИТН няма да мине, освен ако ДПС и ГЕРБ не гласуват за него.

„Ако мандатът дойде при нас, ние трябва да направим това, което Слави Трифонов не направи – да извадим 10 точки на масата, да поканим партиите на преговори и да се опитаме да съставим коалиционно споразумение, в което има равностойни партньори“, смята той.

Лидерът на „Нормална държава“ изрази мнение, че приоритетът на ИТН за приватизиране на Българската банка за развитие е грешна идея, а изграждането на магистрали е по-удачно с европари, отколкото на концесия – друго предложение на ИТН.

dnes.bg