Недялко Недялков: Някакъв чалга певец е решил, че може да управлява България

Слави Трифонов слиза от колата си

Снимка: БГНЕС.

От Фейсбук профила на Недялко Недялков:

„Някакъв чалга певец е решил, че може да управлява България с еднолични укази, изчетени в ефира на кабеларката му.

Въпреки че даже не му е връчен мандат за правителство, той изчел на аутокю състав на правителство?!
Браво, вика видният царист и конституционалист проф. Огнян Герджиков. Супер състав, супер премиер – Ники Василев!

Само на мен ли ми се струва, че министрите трябва да бъдат посочени от номинирания за премиер, не от някакъв чалга певец? И то в пленарната зала на Народното събрание, доколкото още все пак се водим парламентарна демокрация.

Пълен състав на Министерски съвет се изчита единствено в режим на служебно правителство, от президента.
Що за безсрамие?

Изчел от аутокю състав на правителство…Този път текстът не e писан от дежурния сценарист на 7/8 ТВ, а от дежурния сценарист на Сараите в Бояна.

Министрите са мешана скара – соросоиди (за да е доволна Херо Мустафа) и пенсионирани юпита. Премиер е Николай Василев, който би трябвало да мине за ”ново лице”. Колко обаче да е нов човекът, изкарал в изпълнителната власт 8 години, 2 пълни мандата и сменил 3 министерства?

Василев е участникът в ”уйдурмата” на Доган, Станишев и Царя, наречена Тройна коалиция. Беше колега на Пеевски от царския комсомол. Навремето той и подобията му се зарекоха да оправят България за 800 дни. Вместо това я нахакаха в серия хендеци – банкови фалити, спрени евросубсидии, инфлация, галопиращо висока безработица. Илюзорно е да вярваме, че Василев сега ще ни предложи нещо различно.

Впрочем “мюрето с аутокюто” сбъдва обичайното въжделение на Агата: експертен кабинет. ДПС дрънка за тази глупост от много време, сега я превръща в реалност чрез наемника си Слави Трифонов.

“Експертен кабинет” е тъждествено на размита отговорност, задкулисие, Любен Беров, Пламен Орешарски. Вкарват ни в позабравените безвремия, когато конците се дърпаха от Сараите. Цялата тази подмяна я сервират като промяна.

Тъпо. Има такъв народ, който се остави на чалгата и махалите да му диктуват съдбата…

Ако ГЕРБ подкрепи под каквато и да е форма тази мошенгия, се самоубива. Ясно, че е по-добре сталинистът Рашков да си обира крушите, но не на всяка цена“.