От ПИК: Шампионът Станислав Недков-Стъки с остра критика към предложения от Слави Трифонов кабинет на ИТН

колаж

Колаж: ПИК

Остра критика към предложения от Слави Трифонов кабинет на ИТН отправи номинираният за президент шампион Станислав Недков-Стъки. Според него хората от проектното правителство изобщо нямат управленски опити и това е и причината да пропуснат ресора „екология“, от който България трябва да получи в идните години над 24 млрд. евро инвестиции по Зелената сделка. 

Ето какво още пише Стъки:

От ЦИК още не са обявили крайните резултати, а разгорещената битка за министерски постове между самообявилите се партии на промяната надхвърли температурите от лятната жега, която мори всички ни.

Че проектокабинетът на Слави няма как да бъде приет, го знае и самият Слави.

Няма как с 64 депутата еднолично да обявиш правителство и да чакаш някой да ти го гласува.

Още повече, когато мнозинството от предложените ни министри са пълни с дипломи и езици на килограм, но с нулев управленски опит.

А заложените приоритети в управлението на ИТН дори ми е болно да коментирам.

Да премахнеш министерство на екологията в период, когато един от основните въпроси пред световните и европейски лидери е “Зелената сделка”, говори за стряскаща некомпетентност. Предвидените инвестиции за България до 2050г. по “Зелената сделка” са 25.4 милиарда евро. Да лишиш България от тези пари, които са единствената възможност да намалим значително вредните емисии, да увеличим възобновяемата енергия, енергийната ефективност и най-накрая да спрем да бъдем сметището на Европа е дори престъпно.

В същия проектокабинет обаче ни се предлага министър по ромските въпроси!!! “Тя е ромка, т.е. – циганка“ – подчерта самият Трифонов при представянето на министъра.

Защо бе, Славчо, само министерство на ромите? По-голям министър на ромите от тебе самия няма. Поне две поколения израснаха с твоите чалга изпълнения.

Защо няма министър на българите в чужбина, на когото да поставим за основна задача създаване на условия тия над 2 милиона българи да се приберат при семействата си?

Защо няма министерство на децата и тийнеджърите, които са бъдещето на България?

А къде е министерството на пенсионерите, което да осигури достойни старини на възрастните хора?

Защо се заиграваш с ромите? Казваш, че ще купиш 1 милион таблети за учениците. Нищо, че всички ученици в страната са около 700 000.

Ако с горницата от 300 000 таблета въведеш ромските деца в училище, ще имаш моето уважение. България се нуждае от умни и образовани хора, независимо от какъв етнос са.

Не ми се сърди, Слави, но не ти вярвам. Заиграваш се с ромите с една единствена цел – да ги привличаш като свои избиратели.

Целта на прибързаното представяне на кабинета на Слави Трифонов не е той да бъде приет и в държавата да има работещо правителство, стабилност и сигурност за хората.

Точно обратното. За задкулисието и техните представители – Трифонов и Радев, най-доброто е наесен да има избори 2 в 1.

По този начин ще бъде консолидиран така нареченият протестен вот и печеливши от него се надяват да са те двамата.

ИТН вече обяви своята подкрепа за втори мандат на Радев. Така, с едно ходене до урните, всички, които са се подвели от манипулативните изяви на Радев и Трифонов ще имат възможността да ги подкрепят анблок.

Искрено се надявам българският народ да разчете всички знаци, които му се дадоха и при третата възможност за избор вече да прояви разум.

ПИК