Борисов към Трифонов: Дай им постове на тези, че ще катурнат държавата (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС, архив.

ГЕРБ няма да подкрепя правителство на Слави Трифонов. Това заяви категорично на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Сега ме питате дали ще ги подкрепя – не, няма, не мога. Партията не го иска, аз не го искам, народът не го иска. Да правят каквито искат уйдурми, ГЕРБ не го търсете, ще гласуваме против всичките“, заяви Борисов.

„Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов… Не подкрепяме правителство, идва Бойко Рашков. Подкрепяме – идва Слави Трифонов. Да има по-малко зло – да избера. Управлението на държавата не е шоу, а къртовска работа. Едни се вайкат, защото очакваха да се видят министри. Аз бях казал – ДПС ще прехвърля гласове на ИТН. Бихме се сами ние с ИТН, бяхме казали още поначало, че ще бъдем опозиция“, припомни лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер иронизира вчерашните молби на Христо Иванов към Слави Трифонов и също го удари на „молби“.

„Умолявам те, Христо, ако не направите правителство, няма да има значение какво става с ГЕРБ. Вие надробихте тази горчива попара, поне я сърбайте. Умолявам те, Слави, направи правителство от 40 министри, за да има за всички постове – сложи на ромите, сложи на гърците, турците, умолявам те братко, дай им постове на тези, че ще катурнат държавата“, обяви той.

От Tribune.bg