Райчев: Трифонов постави партиите от протеста в ужасна ситуация – да удушат собственото си бебе

Райчев

Снимка: Кадър/ Нова телевизия

„Това са конспиративни теории, че зад кабинета на Трифонов стои дългата ръка на Доган, на президента. Нищо такова няма. Същото видяхме и на протеста миналата година – едните пред орлов мост, другите пред Президентството. Просто партиите на протеста се разделиха. Сега има страшен писък от обидените – „Демократична България“ и „Изправи се мутри вън“. Виждаме, че нищо ново няма да се случи, разделят се преди да се е стигнало да властта. Така се разделиха и на протестите миналото лято“. Това каза в коментар по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

„Какво постигна Трифонов – постави другите политически субекти в ужасна ситуация – да удушат със собствените си ръце собственото си бебе. Сега имат вариант или да отидат на нови избори, или да подкрепят правителството му. Но картите са в ръцете на Бойко Борисов, съдбата на правителството на Слави зависи от ГЕРБ“, каза анализаторът. 

„Борисов натиска копчето и правителството на Трифонов идва на власт, после по същия начин може да го свали, коментира Райчев. Според него с новия проектокабинет се допуска принципна грешка, че специалист трябва да дойде, за да ни оправи. Тук трябва политика и политики. Народът проспива грешката, че са нужни политици, а не специалисти“, предупреждава социологът.

Tribune.bg