Четирима загинаха и десетки изчезнаха при наводнения в Германия

наводнение

Снимка: БТА

Четирима души загинаха и над 50 изчезнаха безследно в поройните дъждове и наводнения в Западна Германия, където придошла река отнесе шест къщи, съобщи днес полицията, предаде Франс прес.

Мнозина от изчезналите са се намирали по покривите на отнесените къщи в община Шулд, каза говорител на полицията в Кобленц. Тази община е разположена в провинция Райнланд-Пфалц, която заедно със Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати от пороите, които са препълнили реките, изтръгнали са от земята много дървета, наводнили са пътища и сгради.

Двама от загиналите са пожарникари, участвали в спасителна операция. Над 30 души са изчезнали при срутване на сгради в Аденау, провинция Райнланд-Пфалц, информира телевизия Ен Те Фау, цитирана от ТАСС. Много селища в региона фактически нямат връзка с външния свят, на места е прекъснато електроснабдяването, затворени са редица училища, спрян е общественият транспорт.

Дъждовете и бурите са предизвикани от циклона Бернд. Евакуирани са над 1000 жители на град Хюкесваген, евакуация е имало и в един от районите на Золинген.

БТА