До броени дни по спирките във Варна ще има видеонаблюдение и безплатен интернет

ВАРНА новини лого

Снимка: Борис Проданов, ВАРНА новини.

Въвеждат видеонаблюдение и безплатен интернет на спирките. Това съобщи пред репортер на „ВАРНА новини“ Младен Иванов, директор на ОП ТАСРУД.

„В момента правим оптична свързаност на всички спирки, на които има машини за продажба на билети. Предстои да пуснем и безплатен интернет за гражданите“, каза той.

По негови думи това ще стане до началото на август. Видеонаблюдението пък е необходимо, за да ограничи драстично посегателствата върху машините за билети, коментира Иванов.

Той припомни, че в бъдеще ще бъде въведено изцяло ползването на електронните карти. Към този момент най-силен интерес към картите се наблюдава от страна на учениците. Техните преимущества са, че се издават еднократно и се презареждат. Те важат за срок от 30 дни – от дата до дата.

Към този момент глобяване на пътници няма. То ще започне, когато пътниците се отучат да си купуват билети от машините.

На въпрос дали се наблюдават злоупотреби с билетите, Иванов отговори, че такива винаги е имало.

„Ние не сме рестриктивен орган. Ако видим някой да използва чужд билет можем да му направим забележка. До колкото съм запознат самите граждани правят забележки в такива случаи“, коментира той.

Директорът на ОП ТАСРУД каза също, че в обозримо бъдеще електронното приложение за закупуването на билети ще бъде пуснато като отделно мобилно приложение и към него ще бъдат добавено повече опции. Така ако в автобуса се качат родител с дете или възрастен човек с придружител, те ще могат да си закупят и двата билета през мобилното устройство, а не само един както е в момента.

Андрей Андреев, ВАРНА новини