От ПИК: Служебният Стойчо Кацаров прати заместника си да замазва уволнението на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов

колаж

Колаж: ПИК

Служебният здравен министър без лекарски права Стойчо Кацаров прати заместника си Димитър Петров да замазва партизанското уволнение на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Вместо в залата за пресконференции в здравното ведомство, журналистите са поканени на открито в жегата, под дебелите сенки на дърветата пред министерството.

„Конкретният повод е проверката на Здравната каса“, коментира Петров.

Ние смятаме, че това, което касае обществените болници и обществените средства, не трябва да се прикрива, продължи още Петров да изброява мотивите на шефа му Стойчо Кацаров, за уволнението на проф. Балтов.

„Аз не мога да приема факта един директор на болница на определя това като атака срещу болницата или лекарите“, изтърси заместникът на Кацаров.

Освен това, имало понижен и неизпълнен контрол от страна на изпълнителния директор на „Пирогов“, вече отстраненият проф. Балтов.

Не може да се управлява еднолично такава голяма болница, която е държавна, продължи с атаките Димитър Петров.

„Ние не сме политически кабинет. Ние сме експертен кабинет“, коментира още заместник-здравния министър. И съобщи, че още болници в страната са на мушката на Стойчо Кацаров и екипа му и там тепърва предстоят уволнения, защото се чакали резултатите от проверките.

ПИК