Слави Трифонов е записал обръщението си за кабинета на ИТН дни преди изборите за парламент?

ВАРНА новини лого

Снимка NOVA

Слави Трифонов е записал видеото, в което представи проектокабинета си, два дни преди да бъде излъчено по собствената му телевизия „7/8 TV“, съобщава „Гласове“. Трифонов обяви състава на правителството в понеделник, 12 юли, в 11 ч. Тогава още не бяха ясни резултатите от изборите, а освен това според междинните данни на ЦИК ГЕРБ беше първа политическа сила. Според  източници на медията  Трифонов е бил толкова сигурен, че правителството, което задкулисието сглобява от два месеца, ще мине, че е записал комюникето си два дни по-рано. С това се обяснява и странната липса на министър на ключовото министерство на екологията. Екипът просто е изрязал името на Асен Василев, който в последния момент е отказал. „Гласове“ припомнят, че „Шоуто на Слави“ никога не се е излъчвало на живо по бТВ. То бе записвано два часа преди ефир.

Още в неделя вечерта след изборите на 11 юли Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че на другия ден в 11 часа ще каже какво ще предприеме по собствената си телевизия, което създаде усещането, че това ще стане на живо и в реално време. В понеделник той не отмени изявлението си, въпреки че резултатите на ЦИК показваха преднина на ГЕРБ. За разлика от сега, след предишните избори на 4 април от „Има такъв народ“ спазваха процедурите и бяха изключително стриктни в изявленията за по-нататъшните си действия, като ги съобразяваха с решенията на ЦИК, връчването на мандатите и т.н.

Че видеото с проекто-кабинета е записано предварителн, личи и от начина, по който е монтирано – с визитни картички на кандидатите за министри, надписи и т.н., които се редуват или преливат с лицето на Слави Трифонов, който чете от аутокю. Очевидна постпродукция, както се казва на телевизионен език. Самият Трифонов е в тежко здравословно състояние – много трудно вижда, не може да се движи без инвалидна количка, дори трудно седи на диван, както свидетелства журналистът от френския в. „Монд“, който пише, че Трифонов е с „мъртвешко-блед цвят на кожата“ в своя репортаж. Това е една от основните причини Слави Трифонов да комуникира единствено през Фейсбук, а неговите изяви са изключително контролирани и добре подготвени предварително.

Tribune.bg