Коалиция ГЕРБ-СДС с най-много депутати от Варна, вижте новите народни представители от Морската столица

ЦИК

Централната избирателна комисия публикува списък на избраните народни представители в 46-ото Народно събрание.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с най-много депутати от Варна, където мандатите са общо 15.

От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, художественият ръководител на ансамбъл „Варна“ Юлиян Станев, бившият спортен министър Красен Кралев, бившият депутат Павел Христов и педиатърът Лидия Маринова.

От „Има такъв народ“ народни представители ще бъдат сценаристът Филип Станев, хирургът д-р Ивайло Христов, предложеният за министър на туризма Ивайло Кожухаров и Александър Тодоров.

От „БСП за България“ депутати ще са Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов.

От „Демократична България“ в парламента влизат Стоян Михалев и Стела Николова.

От ДПС – Ерджан Ебатин.

От „Изправи се! Мутри вън“ – Татяна Дончева.

Това не са окончателните имена, защото някои от кандидатите за народни представители може би ще влязат в парламента, като представители от друг многомандатен район.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано, посочват от ЦИК.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в срока, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа, допълват от Комисията.

ВАРНА новини