Почина генерал Кирил Войнов

Горяща свещ

Заместник-председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор генерал Кирил Войнов е починал след дълго боледуване. Това съобщиха от агенцията.

Войнов е издъхнал в болница тази нощ. Той е заместник председател на ДАМТН от 2017 година. Преди това е бил Главен директор на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“. През 2015 г. е съветник на министър председателя на Република България.

Генерал Кирил Войнов започва кариерата си в МВР през 1975 г. като командир на взвод към Столична служба за пожарна охрана. Постепенно преминава през всички длъжности в системата на МВР. В периода 1994 г. – 2006 г. е Директор на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“ – МВР. През 2003г. с указ на Президента на Република България, на Кирил Войнов е присъдено звание „Генерал-майор от МВР“. През 2021г. о.р. генерал Кирил Войнов е награден със „Златен почетен знак на ДАМТН“ втора степен.

През 1999г. е награден с най-високото отличие на МВР – почетен знак I-ва степен присъден за гасене на пожар в склад за експлозиви. Същата година е избран за Мъж на годината.

Поклонението пред тленните му останки ще се състои в сряда от 11.30 часа в храм „Света София“, пише Dnes.bg.