Сигналът на Рашков до ВСС срещу Гешев: Медийни разпечатки, защита на Бобокови, Васил Божков, Румен Радев и Пламен Узунов (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Рашков пред журналисти

Снимка: БГНЕС.

ВСС публикува сигналът на Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев. От него става ясно, че основното което съдържа той е акцията на прокуратурата в президентството, когато имаше претърсване на кабинети на съветници, пише Tribune.bg.

Не по-малко обидно според служебния вътрешен министър е оповестяването на чатовете на Пламен Бобоков с Пламен Узунов, от които стана ясно, че президентският съветник услужливо е давал на бизнесмена съдебни решения преди те въобще да са излезли.

Друго притеснително за Бойко Рашков е акцията на прокуратурата срещу самия Пламен Узунов.

Служебният силов министър е несъгласен и с това, че държавното обвинение са си позволили да разгласят записите между хазартния бос в Дубай Васил Божков и депутатът от БСП Александър Паунов. От тях пък стана ясно, че Божков управлява протестите през мрежата и обсъждат как са продължат. Всичко това било с цел да се навреди на „Президента“, който е изписан с главна буква. С разгласяването и на други данни по горепосочените разследвания, според Рашов главният прокурор е „посегнал на авторитета на държавния глава“.

За да потвърди големия отзвук и нарушаване авторитета на Румен Радев, Рашков е приложил и линкове към определени медии, което е в по-голямата част от сигнала.

Ето и пълният сигнал на Рашков изпратен до Янаки Стоилов и до ВСС ТУК