Убиха журналист от Ройтерс, докато отразява боеве между афганистанските сили за сигурност и талибаните

талибани

Журналистът от Ройтерс Даниш Сидики бе убит днес, докато отразявал боеве между афганистанските сили за сигурност и талибаните, съобщи агенцията, като се позова на афганистански командир.

Сражението се водело близо до граничен пункт на Афганистан с Пакистан.

Афганистанските сили за сигурност се опитвали да си върнат контрола върху район на град Спин Болдак, когато Сидики и високопоставен афганистански офицер били убити по време на престрелка с талибаните.

Сидики започнал да отразява по-рано тази седмица сраженията на афганистанските специални части с талибаните в южната провинция Кандахар.

„Настоятелно търсим още информация в сътрудничество с властите в региона“, казаха президентът на Ройтерс Майкъл Фридънбърг и главната редакторка на агенцията Алесандра Галони, предаде БТА.

„Даниш беше невероятен журналист, отдаден съпруг и баща и обичан колега. Изразяваме съболезнованията си на семейството му в този ужасен момент“, пише още в изявлението.

Сидики информирал, че е ранен в ръката от шрапнел по-рано днес, докато отразявал бойните действия. Той получил медицинска помощ, а талибаните се оттеглили от мястото на сражението в Спин Болдак. Сидики разговарял с магазинери, когато талибаните атакували отново.

Novini.bg